Není žádných pochyb o tom, že odpadní a kanalizační systém nám usnadňuje život více, než se na první pohled může zdát. Stačí si jen vzít toaletu – dovedete si přestavit, že byste chodili na suchý záchod, který je nutné občas vynášet? Nebo že byste měli žumpu, kterou by bylo nutné jednou za čas nechat vyvézt?

A není to jen toaleta. Představme si jen, jak by vypadalo koupání ve vaně, kdybychom ji po každém použití museli vynést. Zvláště pokud bydlíte v panelovém domě. Sprchování by pak bylo prakticky nemožné.

instalater2

Je tedy jasné, že nám provádí velkou službu. Ovšem k tomu, aby dobře fungoval, je zapotřebí, abychom se o něj pravidelně starali. Tak se nebudeme muset bát, že se nám po čase ucpe, nebo že nastane jiný problém. Co bychom tedy měli dělat, abychom těmto věcem pokud možno předešli?

Tím hlavním a nejdůležitějším bodem je, abychom nesplachovali do dřezu ani do toalety nic, co se snadno nerozkládá a co je ve větších kusech. Patří sem třeba dámské hygienické potřeby, ale také papírové utěrky či nedopalky od cigaret. Dále jsou to nejrůznější kuchyňské zbytky. Všechny tyto věci patří do odpadkového koše.

kanal1

Další fází je pravidelné čištění odpadů https://www.kanalizace-instalateri.cz/cisteni-odpadu. Jak probíhá? Jednoduše vzato do něj nalijete k tomuto účelu určený čisticí prostředek. A to nejen do toalety, ale i do všech umyvadel, dřezů, sprchových koutů, i do vany. Pak jej necháme nějakou chvíli působit.

Cílem zde je, aby poněkud rozpustil usazeniny, které se nevyhnutelně udělají na stěnách potrubí. Ty jsou tímto uvolněny a při dalším spláchnutí následně odplaveny. Tím se potrubí opět poněkud uvolní, což oddálí čas od jeho ucpání.

Na škodu není ani preventivní prohlídka, kdy jednou za delší dobu, řekněme za rok či dva, pozvete instalatéra, aby vám udělal důkladnou prohlídku a údržbu. Tak si všimne i drobných změn a opraví je předtím, než se z nich stane problém. A o to jde především, ne?

Jak můžeme sami provádět čištění odpadů